Hoppa till innehåll

IGEday är ett årligt event som arrangeras av Stiftelsen Womengineer, vilken nästa gång sker den 28 mars 2025. Ingenjörsföretag och teknikorganisationer uppmanas då att, samtidigt och på hundratals arbetsplatser runtom i landet, öppna sina dörrar för tjejer och icke-binära i åldrarna 13–19 år och låta dem uppleva livet som ingenjör för en dag. Målet är att deltagarna ska få träffa förebilder, utforska sitt teknikintresse och bli inspirerade till att själva vilja bli ingenjörer.

– Ett jämställt ingenjörsyrke är avgörande för Sveriges framtida konkurrenskraft. Därför stöttar vi helhjärtat initiativ som IGEday, som inte bara inspirerar nästa generation av ingenjörer utan också visar på affärsnyttan av en mer inkluderande arbetsplats, säger Elin Lydahl, förbundsdirektör Innovationsföretagen.

Sedan starten 2015 har närmare 200 företag medverkat liksom över 14,000 tonårstjejer och icke-binära, varav 8 av 10 har blivit mer intresserade av ingenjörsyrket som resultat. 

Anmäl ditt företag innan 30 november på www.igeday.com

För mer information om affärsnyttan som IGEday kan skapa för din verksamhet, läs Womengineers senaste utvärderingsrapport här.